Prema zapovijedi županijskog stožera općinski stožer započeo pripreme prostorija za smještaj eventualno oboljelih

Prema zapovijedi županijskog stožera općinski stožer započeo pripreme prostorija za smještaj eventualno oboljelih

Predsjednik Stožera Civilne zaštite općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević u pratnji članova stožera; Ante Šarčevića, zapovjednika policijske postaje i Zvonimira Faletara, sanitarnog inspektora, obišao je prostorije bivše “ekonomije” koje će se pripremati za smještaj eventualno oboljelih.

Sukladno zapovijedi Civilnog stožera HNŽ-a za određivanjem smještajnih kapaciteta za lakše i srednje teško oboljele od koronavirusa (COVID 19) stožer općine Prozor-Rama je danas u popodnevnim satima započeo s priprema objekata. Prvi objekt koji će biti stavljen u funkciju je zgrada bivše “ekonomije” u Prozoru koja ima potrebne preduvjete. Tu je na raspolaganju 8 soba s tridesetak ležajeva, sanitarnim čvorom i kuhinjom. Prostorije će se u narednih nekoliko dana potpuno pripremiti počevši s dezinfekcijom.

Zapovjednik Stožera Civilne zaštite Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević je kazao da će pored zgrade “ekonomije” biti pripripremljena i zgrada Doma za starije i nemoćne na Šćitu.

Dodajmo ovome, da bi bilo korisno da se prijave Civilnoj zaštiti volonteri koji bi tehnička pomoć za ove smještajne kapacitete.

 

Stožer Civilne zaštite Prozor-Rama donio je odluku određivanju smještajnih kapaciteta

 

Temeljem Odluke o proglašenju stanja nepogode na području općine Prozor – Rama, temeljem Zapovijedi  Županijskog Stožera civilne zaštite HNŽ/K od 24.3.2020., Stožer Civilne zaštite općine Prozor – Rama donio je

ODLUKU

o određivanju smještajnih  kapacitete za osobe lakše i srednje teško oboljele od koronavirusa (COVID 19) na području općine Prozor – Rama

Članak 1.

Za smještaj lakše i srednje teško oboljelih osoba od koronavirusa na području općine Prozor – Rama određuju se lokacije:

  • Objekt za smještaj osoba Ekonomija (do 40 osoba), i
  • Objekt Doma za stare i nemoćne osobe na Šćitu (do 80 osoba).

Članak 2.

S vlasnicima objekata iz članka 1. ove Odluke sačiniti odgovarajući pismeni sporazum o uvjetima korištenja objekata.

Članak 3.

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

Prozor-Rama, 24.03.2020.

       Predsjednik Stožera civilne zaštite općine Prozor – Rama

                                                                                                                                      dr.  Jozo Ivančević, vr.

 

Nove zapovijedi Stožera Civilne zaštite HNŽ-a od 24. ožujka 2020.

Zapovijeda se općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite da odrede smještajne kapacitete za lakše i srednje teške oboljele od koronavirusa (COVID 19) u suradnji s općinskim strukturama. Smještajne kapacitete odrediti prema broju stanovnika, može biti jedan ili više objekata (hotel, motel, i sl.).

Zapovijeda se mobilnim timovima koji su se stavili na raspolaganje općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite, za pomoć starijim osobama od 65 godina, da u suradnji s općinskim/ gradskim stožerima civilne zaštite, organiziraju svoj rad pružanja pomoći (podizanje novca s banke, podizanje mirovine, kupovanje artikala za svakodnevnu uporabu – hrana, sredstva za higijenu i dr.).