Stožer Civilne zaštite Prozor-Rama: Informacije sa sastanka održanog u srijedu 18. ožujka 2020.

Stožer Civilne zaštite Prozor-Rama: Informacije sa sastanka održanog u srijedu 18. ožujka 2020.

Stožer  Civilne zaštite općine Prozor – Rama održao je dana 18.3.2020. drugu sjednicu po problematici korona virusa te razmatrao aktualno stanje u općini Prozor – Rama po tom osnovu.
Konstatirano je slijedeće:

  • Stanje na području općine Prozor – Rama je zadovoljavajuće. Nema poznatih slučajeva zaraze korona virusom. Mjere samoizolacije provode se uglavnom uz razumijevanje i dobru suradnju svih kojima je ta mjera određena. Manji broj osoba krše zapovijedi nadležnih federalnih, županijskih i općinskih tijela te se prema njima poduzimaju odgovarajuće sankcije. Siromašnima i onima koji su u posebnim potrebama pristupa se na ljudski način te im se pomaže sukladno potrebama.
  • Sustav međusobnog  izvješćivanja putem Operativnog centra Civilne zaštite dobro funkcionira
Usvojeni su Zaključci:
Traži se  strogo postupanja stanovništva sukladno uputama i zapovijedima federalnih, županijskih i općinskih kriznih stožera zaduženih za rješavanje situacije oko korona virusa. Sve službe trebaju nastaviti dobro obavljati svoje zadaće, posebno Dom zdravlja, Sanitarni inspektor i Policijska stanica. Osobe na koje se odnose mjere zdravstvene zaštite trebaju biti odgovorni i poštivati izrečene mjere. Osobe koje dolaze iz ugroženih zemalja i područja obvezni su se javiti u Dom zdravlja, i to telefonski na brojeve 036/771-880 ili Hitnu službu na besplatni broj 124.