Odluka Stožera Civilne zaštite općine Prozor-Rama o obveznom evidentiranju

Odluka Stožera Civilne zaštite općine Prozor-Rama  o obveznom evidentiranju

Temeljem Odluke o proglašenju stanja nepogode na području općine Prozor – Rama, Stožer Civilne zaštite općine Prozor – Rama donio je

ODLUKU
o obveznom evidentiranju osoba sa prebivalištem izvan općine Prozor – Rama prilikom boravka na području općine Prozor – Rama
 
Članak 1.
 
Sa ciljem zaštite stanovništva općine Prozor – Rama od koronavirusa (COVID 19) na svom području, određuje se obveza svih osoba koje nemaju prebivalište na području općine Prozor – Rama, a borave na području ove općine, da se žurno jave u općinski Ured Civilne zaštite, telefonski na broj 121, po potrebi i osobnim dolaskom, sa ciljem evidentiranja i zaprimanja potrebnih uputa vezanih za stanje nepogode na području općine Prozor – Rama.
Osobe koje nemaju prebivalište na području općine Prozor – Rama, a planiraju boraviti na području općine Prozor – Rama duže od 12 sati ili duže od početka policijskog sata, obvezni su se javiti u Ured Civilne zaštite općine Prozor - Rama, osobnim dolaskom, sa ciljem evidentiranja i zaprimanja potrebnih uputa vezanih za stanje nepogode na području općine Prozor – Rama.
Članak 2.
Da bi se osobama iz članka 1. Ove Odluke odobrio boravak na području općine Prozor – Rama, potrebno je da posjeduju i predoče rezultat osobnog testiranja na bolest koronavirusa (COVID 19), ne stariji od  48 sati u odnosu na sat prijave u ured Civilne zaštite Prozor – Rama. Osobama kojima je u drugim općinama i gradovima određena zaštitna mjera samoizolacije, kao i osobama bez odgovarajućeg testa na koronavirus biti će zabranjen boravak na području općine Prozor – Rama.
 
Članak 3.
 
Za provođenje ove odluke određuje se nadležnost Policijske stanice Prozoru- Rama i Ureda Civilne zaštite općine Prozor – Rama.
Članak 4.
 
Odluka stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se od 24.3.2020. od 24.00 sati.
        Predsjednik Stožera civilne zaštite općine Prozor - Rama
                                                                                 
                                                                                               dr. Jozo Ivančević, vr.