Poziv nezaposlenim mladim osobama za učešće u besplatnim certificiranim obukama za razvoj digitalnih vještina

Poziv nezaposlenim mladim osobama za učešće u besplatnim certificiranim obukama za razvoj digitalnih vještina

Poziv nezaposlenim mladim osobama za učešće u besplatnim certificiranim obukama za razvoj digitalnih vještina

 

Regionalni program lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) kojeg finacira Europska unija (EU) a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, poziva nezaposlene mlade osobe od 18 do 30 godina sa prebivalištem na području partnerskih gradova / općina / opština: Bihać, Centar Sarajevo, Gacko, Goražde, Grad Istočno Sarajevo, Gradiška, Mostar, Novo Sarajevo, Prijedor, Prozor-Rama, Rudo, Ugljevik i Vitez, da se prijave za učešće u besplatnim certificiranim obukama za razvoj digitalnih vještina

Zainteresirane mlade osobe su trebale svoj interes za učešće u besplatnim certificiranim obukama potvrditi popunjavanjem obrasca koji se nalazi na ponuđenom linku shorturl.at/iqsH1 najkasnije do 21. marta 2023. godine. Za Bihać, Gacko, Goražde, Gradiška, Mostar, Prijedor, Prozor-Rama, Rudo i Ugljevik je produžen rok do 31. ožujka 2023. godine. 
Dinamika i sprovedba certificirane obuke će biti definirana na osnovu broja prijava i preferencija načina za učešće u obukama.
Obuke će biti organizovane i sprovedene na osnovu programa ovlaštenih certificiranih kuća sa područja Bosne i Hercegovine. Zainteresovane mlade osobe će moći odabrati učešće u sljedećim certificiranim obukama:
 
 
Razvoj digitalnih vještina (sprovedba obuke je moguća online ili uživo)
  1.  
    1. MS Excel – osnovno i napredno poznavanje; procjenjeno trajanje obuke je 24 sata
    2. Grafički dizajn (Adobe Photoshop, Adobe Illustrator); procjenjeno trajanje obuke je 48 sati
    3. Digitalni marketing - upravljanje društvenim mrežama; procjenjeno trajanje obuke je 22 sata
 
 
Prema planu sprovedbe obuka očekuje se da će obuke biti organizirane u period svibanj – lipanj 2023. godine.
Odabrani kandidati će biti blagovremeno informirani o dinamici izvođenja obuke. Sva pitanja vezana za ovaj poziv mogu se poslati e-poštom na [email protected] sa referencom na „Besplatne certificirane obuke - ReLOaD2 BiH projekat“ u naslovu. Ohrabrujemo nezaposlene mlade osobe da se prijave čim prije i time osiguraju učešće u ovoj obuci.