Veleposlanstvo Velike Britanije u posjetu općini Prozor-Rama

Veleposlanstvo Velike Britanije u posjetu općini Prozor-Rama

Izaslanstvo Velike Britanije posjetilo je općinu Prozor-Rama jučer 27. rujna 2022. godine. Ramu su posjetili Helen Flewker, šefica političkog odjela veleposlanstva, Amra Salkić, politička savjetnica u veleposlanstvu i Gregor Jurišić, savjetnik – analitičar u veleposlanstvu.

Politički odjel Britanske ambasade Sarajevo sastao se s načelnikom općine Prozor – Rama dr. Jozom Ivančevićem, pomoćnikom načelnika Josipom Juričićem, i predsjednikom Općinskog vijeća Ibrom Plecićem.

Bila je ovo odlična prilika za detaljne razgovore o pitanjima od lokalnog značaja, naročito o problemima nezaposlenosti i odlaska mladih. Općina Prozor-Rama donijela je niz inovativnih rješenja za ova demografska pitanja poput partnerstva sa domaćom industrijom.

“Ovaj posjet vidimo kao jednu vrstu potpore brojnim aktivnostima koje provodi općina Prozor-Rama. Gostima iz britanskog veleposlanstva smo predstavili projekte koje provodimo, ali i one koje planiramo provoditi u idućem razdoblju. Pohvale koje primamo samo su potvrda da ostanemo još ustrajniji u traženju svojih prava i u stvaranju uvjeta za normalniji život u našoj općini. Ako se nakon ovog posjeta povežemo s novim poslovnim parterima, bit ćemo spremni predložiti projekte koji će doprinositi tom boljem životu naših sugrađana. Zahvalni smo na ovom posjetu i na pohvalama koje smo primili”, kazao dr. Jozo Ivančević, načelnik općine Prozor-Rama, povodom susreta s veleposlanstvom Velike Britanije.