“GS-RAMA” d.o.o.: Prozor-Rama će dobiti modernu tvornicu u kojoj će raditi do 250 osoba

“GS-RAMA” d.o.o.: Prozor-Rama će dobiti modernu tvornicu u kojoj će raditi do 250 osoba

Svečano potpisivanje ugovora između općine Prozor-Rama i GS – HOLDING GmbH o izgradnji tvornice metalskih proizvoda “GS – RAMA” d.o.o. Prozor – Rama održat će se 26.4. 2022. (utorak) u 11 sati u zgradi općine Prozor – Rama.

Ugovor će potpisati u ime općine Prozor-Rama načelnik dr. Jozo Ivančević, a u ime GS – HOLDING GmbH direktorica Snježana Köpruner

Nakon potpisivanja se očekuju izjave za medije vezano za tvornicu, ali i druga aktualna pitanja. Ugovorom koji će biti potpisan definiraju se međusobna prava i obveze koji će u konačnici rezultirati izgradnjom nove, suvremene tvornice u Poslovnoj zoni Izlaz u općini Prozor – Rama.

Tvornica će poslovati pod nazivom ”GS – RAMA” d.o.o.

Uvažavajući sugestije načelnika Ivančevića, gospođa Kopruner kao Investitor se potrudila arhitekturom tvornice i cijelog prostora uvažiti ljepotu okolnog pejzaža, posebno Ramskog jezera, te time dati potreban značaj daljnjem turističkom vrednovanju Rame.

Arhitekturu tvornice potpisuje arhitekt Josip Ledić iz Travnika, ispred arhitektonskog ureda ”Ledić arhitektura” d.o.o..

Tvornica će imati preko 9000 metara četvornih zatvorenog prostora u kojemu će posao moći obavljati do 250 osoba, radeći planiranu proizvodnju metalnih dijelova za njemačkog partnera. Vrlo brzo, nakon uhodavanja posla, proizvodni asortiman će biti proširen na dijelove za električna dostavna vozila, čiji razvoj je u završnoj fazi.

Osim proizvodnje metalnih dijelova, uz tvornicu će se izgraditi i veliki solarni park za proizvodnju električne energije za potrebe tvornice i za prodaju na tržištu.

“Općina Prozor – Rama je za tvornicu ”GS- RAMA”’ d.o.o. osigurala prostor veličine 100 tisuća metara četvornih, od ukupno nešto preko 300 tisuća metara četvornih ukupne površine Poslovne zone Izlaz. Općina Prozor-Rama je do zemljišta Poslovne zone Izlaz došla kroz kupnju od države BiH”, poručili su iz Ureda načelnika.