Elektroprivreda BiH na razgovorima u Općini Prozor- Rama

Elektroprivreda BiH na razgovorima u Općini Prozor- Rama

U utorak, 29.11.2016. godine na radni sastanak u općinu Prozor – Rama došli su predstavnici Javnog poduzeća „Elektroprivreda BiH“.  Radnu grupu predvodili su Fuad Tanović, rukovoditelj Sektora za pravne poslove i Ramiz Zahirović, direktor podružnice Jablanica.

U razgovorima sa načelnikom dr. Jozom Ivančevićem i suradnicima, predstavnici Elektroprivrede su istaknuli spremnost da razgovorima dođu do zajednički prihvatljivih rješenja za postojeće sudske sporove koji se vode po osnovu naknade za potopljeno zemljište.

Načelnik, dr. Ivančević nam je nakon sastanka rekao: „Cijenim napore koje čine odgovorne osobe Elektroprivrede BiH, kako bi se izbjegli sudski sporovi koje smo mi pokrenuli. Naime, poznato je da smo mi već ranije pokrenuli sudski spor koji smo dobili i kojim smo dokazali da je potrebno mijenjati način obračuna obeštećenja. Nedavno smo pokrenuli nove sporove za novo razdoblje. Elektroprivreda BiH po ovoj problematici postupa vrlo odgovorno, te nas raduje da su došli na sastanak na kojemu pokušavaju dogovorom riješiti problematiku. Mi smo iskazali spremnost razgovarati samo o rješenjima koja su za nas prihvatljiva, i ostati ćemo čvrsti u traženju pravde po svim osnovama“.

Na pitanje očekuje li slične razgovore sa Elektroprivredom HZ HB Mostar, Načelnik je kratko odgovorio: „Na žalost, ne. Pozivali smo ih na razgovore, ali nije bilo prihvaćeno. Znači, ponovo će odlučivati sud“.