Radionica na temu parafiskalnih nameta

Radionica na temu parafiskalnih nameta

U prostorijama općine Prozor – Rama održana je u srijedu, 23.11.2016. radionica na temu „Analiza parafiskalnih nameta u općini Prozor – Rama i okruženju  – prijedlozi za izmjene“.

Radionica je osmišljena u Udruženju za posao i poduzetništvo  LINK Mostar, kao dio šire aktivnosti na ujednačavanju i smanjivanju parafiskalnih nameta koji opterećuju gospodarstvo u županijama, entitetima i BiH kao državi.

Stavove oko aktivnosti LINK-a iznosili su Tomislav Majić, predsjednik Udruženja, Alisa Gekić, direktorica Centra usluga Udruženja  LINK Mostar, mr.sc. Goran Dodig, konsultant i Mišo Reljić iz Agencije za razvoj PREDA iz Prijedora.

Na radionici su sudjelovali predstavnici općine Prozor – Rama, Vijeća za konkurentnost, Agencije za lokalni razvoj, knjigovodstveni servisi i predstavnica agencije FIP.

Od sudionika je naglašeno kako općina Prozor – Rama u nekim oblastima ima daleko najniže lokalne takse u odnosu na druge općine u HNŽ. Zaključeno je da se problematici parafiskalnih nameta treba pristupati odgovorno i da treba iznalaziti rješenja kako bi se stvarao još povoljniji poduzetnički ambijent, te da se zajedničkim snagama traži smanjenje parafiskalnih nameta i na razinama općina, Županije, Federacije i države BiH.