Općina Prozor-Rama potpisala Memorandum o razumijevanju između 15 bh. općina

Općina Prozor-Rama potpisala Memorandum o razumijevanju između 15 bh. općina

Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju (MOR) između Ureda za koordinaciju projekata (PCU) i općina u Klasteru upriličeno je danas 27.10. 2021. godine u 11:00 sati u prostorijama Franšiznog centra u Vitezu. Memorandum je u ime Općine Prozor-Rama potpisao dr. Jozo Ivančević, načelnik općine.

BiH je s Međunarodnim fondom za poljoprivredni razvoj (IFAD) zaključila Kreditni sporazum za financiranje podobnih troškova po Projektu razvoja ruralnih poduzeća i poljoprivrede (Rural Enterprises and Agricultural Development Project (READP).

Projekt je dana 18. listopada 2021. godine (ponedjeljak) prezentiran zainteresiranim sudionicima s području Klastera (Općine: Jablanica, Konjic, Prozor-Rama, G. Vakuf/Uskoplje, Bugojno, Donji Vakuf, Jajce, Dobretići, Travnik, Novi Travnik, Vitez, Busovača, Kiseljak, Kreševo i Fojnica) u hotelu “Sunce” u Travniku (VIašić).

Memorandum je osnova za uspostavljanje suradnje između PCU i općina na jačanju Platforme sudionika u Klasteru, kojim se definiraju obaveze i odgovornosti potpisnika Memoranduma za aktivnosti pružanja podrške daljem razvoju Klastera i jačanju tržišne pozicije siromašnih poljoprivrednika u odabranim profitabilnim lancima vrijednosti, kao i za stvaranje povoljnog ambijenta za jačanje konkurentnosti Klastera po svim aspektima tržišnog djelovanja.

“Kako su se stekli neophodni uvjeti te kako biste blagovremeno u budžetima općina planirali sredstva za eventualno sufinansiranje planiranih aktivnosti Projekta, pozivamo Vas na ceremoniju potpisivanja Memoranduma o razumijevanju (MOR) između Ureda za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i Šumarstva i općina u Klasteru. (…) Memorandumom će biti definirane nadležnosti i obaveze PCU-a i lokalnih zajednica (općina) u svrhu ostvarivanja prava podnošenja aplikacija za podobne mikro projekte tržišne infrastrukture i za eventualno učešće općina u sufinanciranju START paketa namijenjenih siromašnim poljoprivrednicima s područja vaših općina”, poručili su iz Ureda za koordinaciju projekata.

Memorandum će potpisati sljedeće općine:

Općina Jablanica, n/r načelnik općine
Općina Prozor-Rama, n/r načelnik općine
Općina Bugojno, n/r načelnik općine
Općina Jajce, n/r načelnik općine
Općina Travnik, n/r načelnik općine
Općina Vitez, n/r načelnik općine
Općina Kiseliak, n/r načelnik općine
Općina Fojnica, n/r načelnik općine
Općina Konjic, n/r načelnik općine
Općina G. Vakuf/Uskoplje, n/r načelnik općine
Općina Donji Vakuf, n/r načelnik općine
Općina Dobretići, n/r načelnik općine
Općina Novi Travnik, n/r načelnik općine
Općina Busovača, n/r načelnik općine
Općina Kreševo, n/r načelnik općine