Održan VI. skup Ustramljana

Održan VI. skup Ustramljana

Mjesec kolovoz je postao vrijeme različitih obiteljskih okupljanja i svadbi u Rami. To je i vrijeme kada se okupljaju i mještani pojedinih naselja. Jedno od takvih naselja je Ustirama čiji su mještani ove godine održali VI. skup.

Ovogodišnji skup Ustramljana održan je 14. kolovoza 2022. godine u dobroj organizaciji mjesne zajednice.

Prije okupljanja i druženja održana je akcija dragovoljnog darivanja krvi 11. kolovoza kada je prikupljeno 22 doze dragocjene tekućine.

Sportsko zabavni dio ovogodišnjeg okupljanja održan je kao i do sada u Klekovnici kada se okupilo više stotina Ustramljana, onih koji su na Ustirami, rasljenih diljem svijete i njihovih prijatelja. Svakim novim susretom sve je više sudionika. Većina njih svoje godišnje odmore planira baš u to vrijeme. Nije daleko doći iz Njemačke, Luxemburka, Norveške, ravne Slavonije pa sve do pojedinih mjesta u BiH kako bi bili sa svojim rođacima, prijateljima i susjedima.

Druženje je započelo u 12 sati različitim sportskim natjecanjima. Svatko od prisutnih natjecao se u barem jednoj disciplini od nogometa, potezanja konopa, bacanja kamena s ramena, utrci u vrećama. Posebna disciplina uvedena na ovogodišnjem susretu je “Alka u vožnji s kolicima”.

Predsjednik Mjesne zajednice Ustirama i voditelj organizacijske ekipe Jure Džalto je kazao: “Izuzetno mi je drago da nas je svake godine sve više. Hvala sim Ustramljanima ma gdje bili, zetovima i prijateljima koji dolaze, sudjeluju i pomažu ovaj skup. Posebno zahvaljujem ekipi koja ovo sve pripremi. Našim sponzorima ćemo posebno zahvaliti. Najdraže mi je što je puno djece na ovom susretu, jer ih njihovi roditelji uče da vole svoje mjesto i njegove ljude.”

U završnom dijelu programa uvedena je nova disciplina, a to je ispijanje piva. Zanimljivo je bilo i ovo natjecanje. Neočekivano, ali je u ovoj disciplini pobjedio mladoženja koji se ovih dana sprema za svadbu. Organizatori su se pobrinuli i za bogatu tombolu.

Druženje je nastavljeno uz lijepu glazbu uživo sve do kasnih noćnih sati. Iz Ustirame poručuju da se vide najmanje iduće godine u isto vrijeme.