Načelnik dr. Jozo Ivančević ugostio učenike generacije 2020./2021.

Načelnik dr. Jozo Ivančević ugostio učenike generacije 2020./2021.

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević ugostio je učenike generacije osnovnih škola i Srednje škole Prozor, za školsku godinu 2020./2021 godinu.

Načelnik je ovom prilikom čestitao učenicima na njihovom uspjehu te im uručio prigodne poklone i novčane nagrade.

“Već godinama prakticiramo ugostiti i nagraditi učenike generacija. Uručiti poklone i neku simboličnu novčanu nagradu, da se možete počastiti. Čestitam vam na dosadašnjem uspjehu, želim ugodne dane i odmor, a zatim da nastavite s uspjesima u daljnjem školovanju. Bitno je da se školujete, završite školu i budete “svoj čovjek”, da imate pred sobom neku viziju”, poručio je učenicima generacije načelnik općine dr. Jozo Ivančević.

Učenici su s Načelnikom porazgovarali o odabiru budućih srednjih škola. Većina će neki ipak odabrati škole u Mostaru, Sarajevu i Dubrovniku. Zanimanja koja su učenici su odabrali su razna, od medicine, elektrotehnike, računarstva pa do gimnazije.

Jakov Topić, učenik generacije OŠ Ivana Mažuranića u Gračacu je rekao: “Želio bih se posebno zahvaliti svojoj razrednici Branki Oreč. Dalje namjeravam upisati za elektrotehničara ili strojarsko-računarnog tehničara u Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovniku.”

 

“Bilo je lijepo pohađati školu na Uzdolu, jer škola je mala i svi smo se dobro poznavali. Zahvalila bih se učiteljima, nastavnicima i prijateljima, jer svi su zaslužni za ovo što sam danas postigla. Namjeravam upisati medicinsku školu u Sarajevu”, izjavila je Dragana Juričič, učenica generacije OŠ Veselka Tenžere u Uzdolu.

Ovogodišnji učenici generacija su:

Ante Novaković, Srednja Škola Prozor

Iva Meter, OŠ “Marko Marulić” Prozor

Sara Grcić, OŠ “Alija Isaković”, Prozor

Jakov Topić, OŠ “Ivan Mažuranić” Gračac

Dragana Juričić, OŠ “Veselko Tenžera” Uzdol

Jozo Nikolić OŠ “fra Jeronima Vladića” Ripci

Dženita Čorbadžić, OŠ “Šćipe”