Načelnik dr. Jozo Ivančević potpisao ugovore s korisnicima subvencije rješavanja stambenog pitanja mladih

Načelnik dr. Jozo Ivančević potpisao ugovore s korisnicima subvencije rješavanja stambenog pitanja mladih

Načelnik općine dr. Jozo Ivančević potpisao je ugovore s korisnicima subvencije rješavanja stambenog pitanja mladih u općini Prozor-Rama.

Povjerenstvo za provedbu Javnog poziva za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih ranije je u studenom objavilo preliminarnu listu s popisom kandidata koji su ispunili uvjete za subvencioniranje. Na listi se našlo 15 korisnika koji su ispunili sve uvjete te prema broju bodova postali korisnici subvencije.

“Namjeravam raditi krov na kući i izraditi sobe za svoje troje djece na spratu kuće u Varvari. Imam troje djece, dva dječaka koji idu u školu, a djevojčici je godinu i pol dana. Ovo mi puno znači, potpora je zaista dobra. Za mlade koji ovdje žive i rade. Zahvaljujem ovim putem Načelniku i ljudima koji u Općini rade s njim. Mislim da ovo nije prvi put, u dosta navrata su pomagali drugima i meni”, kazao je Ibro Hasanagić, jedan od korisnika subvencije.
 

Baketarići namjeravaju obnoviti kuću koju su nedavno kupili u Sinjskoj, a Dražana Baketarić kaže: “Sredstva su nam svakako potrebna za kompletnu obnovu. Preselili smo u kuću privremeno, ali novaca nije bilo da sve do kraja renoviramo. Ova potpora nam puno znači i nadam se da neće na ovome stati. Hvala puno Načelniku.”

Ove godine je za subvencije izdvojeno 124.000,00 KM, dok je tijekom Javne rasprave o Proračunu općine Prozor-Rama za 2022. godinu najavljeno povećanje sredstava koja će se izdvojiti za navedenu subvenciju na 200.000,00 KM, a broj korisnika će biti povećan s 15 na 30.

Pomoć mladima koji žele u Rami osnovati obitelj

“Kada smo donosili odluku o subvencioniranju mladih za rješavanje stambenog pitanja, odlučili smo se za ovaj iznos za ovu godinu, obzirom da smo već ranije pomagali na razne načine. Nismo planirali ovakav odaziv, tako da je ove godine 15 korisnika ušlo u uži krug. Volio bih svakako da popravimo natalitet u općini Prozor-Rama. Jasno nam je da ovo neće spriječiti iseljavanje mladih, ali jednim malim dijelom ćemo ipak pomoći našim žiteljima. Ovo se posebno odnosi na mlade koji u Prozor-Rami žele živjeti i ovdje osnovati obitelj. Isti natječaj ćemo nastaviti već iduće godine, gdje će u uži krug ući 20 i više korisnika te ostvariti pravo na ovu subvenciju”, kazao je Ivančević.

Popis kandidata koji su ispunili uvjete za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja mladih: Ilija JurićTadija (Bože) DžolanDavorka DžolanIvana BeškerIbro HasanagićJosipa OstojićMarina Rajič, Ante Baketarić, Darijo Miličević, Josip Baketarić, Džanan Mahmutbegović, Sead Berić, Ruža Jurić, Marina Anić i Karolina Pavković.