Pripreme za sajam „Dani šljive“ Prozor-Rama 2017. u punom jeku

Pripreme za sajam „Dani šljive“ Prozor-Rama 2017. u punom jeku

Dvanaesti Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani šljive" Prozor-Rama 2017.  bit će održan kroz dva dana, 18. i 19. rujna, u sportskoj dvorani u Prozoru. Na ovoj  manifestaciji predstavit će se oko 120 izlagača iz 2 zemlje i najznačajniji domaći gospodarstvenici iz oblasti agrara i grana koje imaju veze s poljoprivredom i preradom.

„Dani šljive“ postaju sve prepoznatljiviji Sajam koji se organizira sada po 12 put, iz lokalnog sajma lagano dostigao regionalni i nacionalnu razinu, postaje mjesto samo procjene vlastitih mogućnosti za mnoge poljoprivredne proizvođače i prerađivače, kao i za turističke djelatnike. Pored ugodnog ambijenta, sajam će omogućiti susretanje proizvođača s nekolicinom domaćih trgovačkih lanaca. – Kazao je mr.sc. Stipo Čuljak u ime  Organizacijskog odbora Sajma.

Kao i ranijih godina, bit će organizirano ocjenjivanje voćnih rakija i likera, te različitih vrsta sira. Sukladno najnovijim trendovima uz ocjenu stručne komisije, za najbolje dodijelit će se posebne nagrade i plakete kao i za najbolje projekte iz oblasti poljoprivrede i turizma koji su najviše doprinijeli razvoju i promociji općine u ovoj godini.

Izlaganje na sajmu je besplatno za sve one koji su bili izlagači ranijih godina. U sklopu Sajma održati će se stručna predavanja, od kojih jedno na temu turizma a drugo na temu poljoprivrede a sve to kroz prizmu najavljenih natječaja za europska sredstva. Sajam će imati i humanitarnu stranu kroz zajedničku akciju sa udrugom „Djeca nade“ kojima svi prihodi od ulaznica i tombola idu za njihov rad i aktivnosti. – dodao je Čuljak.

Zainteresirani izlagači mogu se prijaviti do 8. rujna, a detaljne informacije mogu dobiti putem e-mail kontakta nadležne službe [email protected]–rama.org i [email protected], te broja telefona 036/771-921.