Održana 4. sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama

Održana 4. sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama

Na  4. sjednici Općinskog vijeća Prozor najviše pozornosti vijećnika izazvao je prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o javnom reemitiranju emitiranja sjednica OV, kojom se ukida izravan prijenos sjednica Vijeća u programu Radio Rame.

Oporbeni vijećnici su iznijeli stavove da to predstavlja udar na demokraciju i pravo građana da budu informirani, dok su vijećnici pozicije Odluku opravdali željom da građane zaštite od “govora mržnje”, koji se često čuo na sjednicama Vijeća.

Također su naglasili da ova odluka nije neuobičajena, jer općina Prozor-Rama nije jedina u okruženju koja neće imati izravan prijenos sjednica Vijeća, navodeći kao primjer da se ni sjednice Županijske skupštine izravno ne prenose ni u jednom mediju. Dodali su da građani neće biti uskraćeni za informacije, jer će se sjednice Vijeća i dalje snimati za potrebe vijećnika, sjednicama se može po najavi nazočiti, a o sjednicama će izvještavati i lokalni mediji.
Nakon rasprave ova odluka je usvojena.

Vijećnici su također  usvojili i Prijedlog Programa rada Općinskog vijeća Prozor – Rama za 2017.godinu, Nacrt Poslovnika o radu Općinskog vijeća Prozor – Rama, Prijedlog Odluke o utvrđivanju prednacrta Izmjene i dopune Prostornog plana općine Prozor – Rama, kao i  Prijedlog Odluke o utvrđivanju prednacrta Izmjene i dopune Regulacijskog plana Centar Prozor za vremenski period od 2015. do 2020.g.

Usvojeni su i Prijedlog Odluke o osnivanju poduzeća za javni prijevoz d.o.o. Prozor – Rama i
Prijedlog Odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevne cijene 1 m2 korisne stambene površine na području općine Prozor-Rama za 2016. godinu.

Na sjednici je donešen Lokalni akcijski plan zaštite okoliša općine Prozor – Rama, a vijećnici su dali i suglasnost za zaključivanje Ugovora o dodjeli grant sredstava po Programu poticaja za zapošljavanje općine Prozor – Rama između Općine i Rama-tex d.o.o. Prozor – Rama.