Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević sa suradnicima obišao radove na vrijednim projektima

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević sa suradnicima obišao radove na vrijednim projektima

Načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević obišao je sa suradnicima, u srijedu, 31. kolovoza 2022. godine,  dio projekata koji su u realizaciji Eko park , tržnicu, vrtić i poslovnu zonu “Izlaz”.

Obilazak je započeo posjetom Eko parku u Poniru

Načelnik je tom prigodom za Ramski Vjesnik kazao: “Radovi na ekološkom postrojenju Eko parka su u punom jeku. Osim sortirnice otpada koja je završena i u funkciji, gdje radi desetak radnika, u tijeku su radovi na izgradnji kolektora otpadnih voda. Što se tiče kompostane, izgrađena je zgrada i do kraja godine bi trebala biti u funkciji. U sklopu postrojenja kompostane svakako je novina na ovim prostorima uređaj za mljevenje guma, točnije reciklažu. U Eko parku će biti uposleno dvadesetak ljudi.”

Nakon posjete Ekoparku načelnik Ivančević je obišao radove na izgradnji tržnice. Tržnica će imati prostor za sve vrste domaćih proizvoda, ali i ribarnicu. Također će imati i restoranski prostor. Uz samu tržnicu bit će i parking s oko 30 mjesta.

Dr. Jozo Ivančević je sa suradnicima obišao i radove na izgradnji dječjeg vrtića. Radovi idu planiranom dinamikom. U tijeku je ugradnja instalacija za struju, grijanje i vodu.

Ravnateljica JU Dječji vrtić “Ciciban” Julijana Juričević je ovom prigodom za Ramski Vjesnik kazala: “Zahvaljujući općini Prozor-Rama na čelu s načelnikom dr. Jozom Ivančevićem dobivamo zgradu prema suvremenim europskim standardima koju će moći koristiti 110 djece. Posebno raduje činjenica da se posvećuje velika pozornost predškolskom odgoju u našoj Općini.”

Obilazak radova završen je posjetom poslovnoj zoni “Izlaz” gdje su završeni pripremni radovi za izgradnju tvornice “GS-Rama”

“Nalazimo se u poslovnoj zoni Izlaz gdje su završeni pripremni radovi za izgradnju tvornice GS-Rama. Tijekom pripremnih radova iskopni materijal je iskorišten za izgradnju puta Izlaz-Orašac. Ovih dan će biti potpisivanje ugovora s izvođačem radova na izgradnji tvornice. Za izgradnju tvornice GS-Rama bilo je potrebno odraditi neke važne predradnje. Na Općinskom vijeću smo donijeli odluke kojima smo odredili poslovnu zonu Izlaz, od države smo kupili zemljište veličine 300 tisuća metara četvornih. Pristupili smo uređenju zemljišta koje je bilo neravna šikara, osigurali pristupni put i izlaz na regionalnu cestu. Dalje nastavljamo po već potpisanom sporazumu o potpori tvornici GS-Rama u pravcu izgradnje suvremene metalske tvornice koja može uposliti do 250 radnika”, kazao je načelnik dr. Jozo Ivančević na kraju obilaska radova na projektima koji su izrazito važni za općinu Prozor-Rama.