Ekipa “Mornar” iz Splita ukupni pobjednik jubilarne 10. regate “Lake to lake” na Ramskom jezeru

Ekipa “Mornar” iz Splita ukupni pobjednik jubilarne 10. regate “Lake to lake” na Ramskom jezeru

Ekipa Hrvatskog veslačkog kluba “Mornar” iz Splita ukupni je pobjednik jubilarne jubilarne 10. “Lake to lake” regate koja se održavala na Ramskom jezeru 21. kolovoza 2022. godine. Uz tradicionalnu regatu održala se i prva Mini regata Kupa Dalmacije za 2022 godinu. 

Ukupno je nastupalo šest klubova: HVK “Gusar”, Split GUS, VK “Neptun”, Dubrovnik NEP, HVK “Mornar”, Split MOR, VK “Neretvanski gusar“, Metković NGU, VK “Rama”, Prozor RAM, VK “Ustirama”, Ustirama, BiH UST.

Veslački klub “Rama” i “Ustirama” ukupno su odveslali šest prvih mjesta, devet drugih i šest trećih mjesta od ukupno 26 utrka.

“Naša regata je ove godine privukla nešto veći broj klubova iz Dalmacije. Na veslačkoj regati je nastupalo oko 150 veslača i veslačica. Mislim da smo, uz bolje uvjete razine jezera, mogli očekivati još više veslača. Regata je prošla odlično, kao organizatori smo se potrudili što smo mogli bolje oko organizacije, a na jezeru imamo idealne uvjete za ovakav događaj. Naši veslački klubovi “Rama” i “Ustirama” kroz godine napreduju u svom radu i to se vidi na natjecanjima. Možda nemamo uvijek najbolje rezultate, ali odveslanim vremenom određeni veslači pokazuju da tu ima napretka i prostora za napredovanje. Uz redovan rad možemo očekivati puno bolji rezultati”, kazao je Filip Šimunović, predsjednik kluba, za Ramski Vjesnik.

Uskoro deseta godina od osnutka Veslačkog kluba “Rama”

Inače, Veslački klub “Rama” iduće godine slavi deset godina postojanja, a uzimajući u obzir tu jubilarnu obljetnicu predsjednik Šimunović kaže: “Mislim da bismo trebali nešto organizirati, jer deset godina zaista nije malo, da je jedan klub opstao u Rami. Uz sve probleme na početku, nekako smo stali na noge. Smatram da bismo trebali tu godišnjicu obilježiti nekim prigodnim sadržajem.”

 

U Veslačkom klubu “Rama” i “Ustirama” trenutno vesla oko 60 mladih veslača. Na Ramskom su jezeru na “Lake to lake” regati veslale ženske i muške selekcije Juniori A i B te Kadeti A i B u kategorijama skif/samac, četverac na pariće, gig i dvojac na pariće.

Na regati su se dodijelili sljedeći pehari:

Veslački klub “Neretvanski gusar” – najuspješnijem klubu u kategoriji kadeti „B“
Hrvatski veslački klub “Gusar” – najuspješnijem klubu u kategoriji kadeti „A“
Hrvatski veslački klub “Mornar” – najuspješnijem klubu u kategoriji juniori „B“
Hrvatski veslački klub “Mornar” – najuspješnijem klubu u kategoriji juniori „A“

Pehare je najboljim klubovima regate dodijelio Nikša Skelin, predsjednik Veslačkog saveza Dalmacije, koji u 2022. godini upravo slavi 70 godina od osnutka.

Hrvatski veslački klub “Mornar” – sveukupnom pobjedniku na 1.MINI regati Kupa Dalmacije

Veslačka regata “Lake to lake” organizira se u suradnji Veslačkog saveza Dalmacije i Veslačkog kluba “Rama”, a pod pokroviteljstvom Općine Prozor-Rama i Federalnog ministarstva kulture i sporta FBiH.