Drugi poziv za podnošenje projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava

Drugi poziv za podnošenje projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH – EU ProLocal program –objavljuje:

DRUGI POZIV ZAPODNOŠENJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA ZA DODJELU BESPOVRANTIH SREDSTAVA

EU ProLocal Program ima za cilj poboljšati konkurentnost odabranih poslovnih lokacija i njihovih malih i srednjih poduzeća. Uvažavajući značaj lokalne samouprave za razvoj privatnog sektora, Program podstiče partnersko upravljanje lokalnim ekonomskim razvojem podržavajući dijalog između javnog i privatnog sektora. Osim toga, Program podržava odabrane partnerske općine da pružaju usluge kojesu u skladu sa potrebama privatnog sektora.

Shodno ovome, Program izdvaja sredstva u ukupnom iznosu od 1.955.830,00 KM (1.000.000,00EUR) za razvojna partnerstva za projekte usmjerene na:
  • jačanje upravljačkih kapaciteta općina za ekonomski oporavak i razvoj na osnovu uvođenja relevantnih instrumenata, lokalizacije Akta u malom biznisu, kao i međuopćinske suradnje kao multiplikatora postojećih dobrih praksi;
  • jačanje suradnje između javnog i privatnog sektora pri provedbi mjera ekonomskog oporavka i privrednog razvoja na osnovu partnerstava za promociju inovacija i javno-privatnog dijaloga.

Sve aktivnosti koje će se financirati ovim sredstvima trebaju ostvariti efekat u sljedećim općinama:
Lokalitet 1: Derventa, Gradiška, Kozarska Dubica, Laktaši, Prijedor, Prnjavor i Srbac;
Lokalitet 2: Brčko, Gračanica, Teslić, Tešanj, Zenica i Žepče;
Lokalitet 3: Grude,Jablanica, Konjic, Ljubuški, Posušje, Prozor-Rama, Široki Brijeg;

Aplikacije na ovaj poziv moraju biti podnesene u skladu s uputama koje se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se zajedno sa drugim dokumentima iz aplikacijskog paketa može preuzeti sa web-stranice Programa: www.eu-prolocal.ba.

Informativne sesije će biti organizirane prema sljedećem rasporedu:
20/04/2017 – Doboj, hotel „Park“, s početkomu 13:00 sati;
21/04/2017 – Banja Luka, hotel „Bosna“, s početkom u 10:00 sati;
24/04/2017 – Široki Brijeg, hotel „Park“, s početkom u 11:00 sati.

Kvalificirani i zainteresirani aplikanti su pozvani da dostave svoje prijave, uključujući i propratnu dokumentaciju, najkasnije 26. svibnja 2017. godine do 16:00 sati po lokalnom vremenu, na sljedeću adresu:

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH
EU ProLocal Program
Splitska 6, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina