Dom za stare i nemoćne osobe "Rama"

JU Dom za stare i nemoćne osobe „Rama“ u vlasništvu je Humanitarne organizacije „Kuća mira“ Franjevačkog samostana Rama-Šćit i općine Prozor-Rama. Vlasnički udjel u ovom domu imati će općina Prozor-Rama sa 1/3 udjela i HO „Kuća mira“ sa 2/3 udjela. Prama tom udjelu, obje strane i sudjeluju u financiranju. Ovaj Projekt je od velike važnosti za samu lokalnu zajednicu, jer ima dvojaku važnost:
U prvom redu je socijalnog karaktera – Općina Prozor-Rama nema takav jedan objekt koji bi vodio brigu za starije i nemoćne osobe. Nažalost, neprestana je tendencija napuštanja ovih krajeva, kako zbog ekonomskih razloga tako i zbog neprestane političke nestabilnosti u samoj zemlji Bosni i Hercegovini. Mladi odlaze. Ostaju stariji za koje netko treba voditi brigu. Najbliži domovi su u Tomislavgradu i Mostaru, ali i oni su popunjeni, tako da je doista potreba ovakvog doma u našoj lokalnoj sredini. Završetkom ovog projekta osigurati ćemo bolju zaštitu i brigu za starije i nemoćne osobe sa područja naše općine, ali i drugih pojedinaca iz susjednih općina koje iskažu interes i potrebu za smještajem.
 
U drugom redu je razvojno-ekonomskog karaktera – Mladi će ostati živjeti u ovim krajevima ako imaju osiguran i siguran posao. U ovom domu svoje posao će naći 35 osoba, što je za našu lokalnu zajednicu dosta važna činjenica. Mladi ljudi se školuju i školovali su se, tako da ćemo imati kvalitetnu radnu snagu, koja će moći polučiti odlične rezultate rada sa starijim i nemoćnim osobama, ali isto tako moći će sebi osigurati životnu egzistenciju.