29. sjednica Općinskog vijeća Prozor-Rama

Na  29. sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama vijećnici su, među ostalim, usvojili Izvješća o izvršenju općinskog Proračuna za period 01. – 30.06.2015. i za period 01. – 09.2015. godine.

Vijećnici su većinom glasova usvojili i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Prozor-Rama za period od 2010. do 2020. godine, Prijedlog Odluke o postupku kupovine ili zakupa nekretnina ili prava koja iz njih proizlaze, Prijedlog Rješenja o konačnom imenovanju članova Školskog odbora OŠ fra Jeronima Vladića Ripci, dok je Prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o zabrani raspolaganja nekretninama u K.O. Lapsunj usvojen jednoglasno.

Na znanje su primljene Informacija o stanju u oblasti braniteljsko – invalidske zaštite i položaju branitelja, Informacija o upisu učenika u prvi razred osnovnih škola u školskoj 2015./2016. godini i Informacija o uspjehu i vladanju učenika osnovnih i Srednje škole na području općine Prozor – Rama u školskoj 2014./2015. godini.

Predlagač je povukao Prijedlog Odluke o komunalnoj naknadi te je ova točka skinuta s Dnevnog reda.

U vijećničkim pitanjima, vijećnik Zajko Čorbadžić je predložio da se boksaču Damiru Belji uruči zahvalnica i financijska potpora.